Hotel Jazz al costat de Plaça Catalunya

Web Oficial

El Barri Gòtic

L'Hotel Jazz al costat de Plaça Catalunya us convida a fer un volt pel Barri Gòtic de Barcelona i descobrir la història de la capital catalana.

1 Hotel Jazz

Aquesta ruta servirà per a conèixer part del barri gòtic de Barcelona. Aprox 1h 30min - 1h 45min.

2 Plaça Catalunya

És la més cèntrica i una de les més grans places de Barcelona. Té una superfície d'aprox 5 hectàrees i constitueix el punt d'unió entre el nucli vell de la ciutat (Ciutat Vella) i l'Eixample. D'aquí parteixen importants vies de la ciutat com la Rambla, el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya o les rondes d'Universitat i de Sant Pere, i el carrer Pelai.
La plaça també destaca per les nombroses escultures d'importants artistes exposades al llarg del seu perímetre, entre les quals destaquen la Deessa de Josep Clarà i el Pastor de Pablo Gargallo, a més a més d'obres de Josep Llimona, Enrique Casanovas, etc., o el monument a Francesc Macià de Josep Maria Subirachs, obra molt més recent (1991).

3 Portal de l'Àngel

Gran avinguda construïda a l'època medieval, molt especialment pels carruatges que s'utilitzaven per a comunicar el barri Gòtic amb punts de la ciutat. Actualment, aquesta avinguda està plena de tendes de roba, sabateries i complements; i podem trobar-nos grans marques com: Zara, Mango, El Corte Inglés, Massimo Dutti, Bershka, entre d'altres.

4 Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia

És la catedral gòtica de Barcelona, seu de l'Arquebisbat de Barcelona. La catedral actual es va construir durant els segles XIII al XV sobre l'antiga catedral romànica, edificada al seu torn sobre una església de l'època visigòtica a la que precedí una basílica paleocristiana, les restes de la que es poden veure al subsòl, al Museu d'Història de la Ciutat.

5 Plaça del Rei

Situada al centre del barri gòtic. Constituïa la residència dels comtes de Barcelona i més tard dels reis de la Corona d'Aragó. Es compon bàsicament de tres edificis: Saló del Tinell, la capella palatina de Santa Àgata i el Palau del Lloctinent.

6 Santa Maria del Mar

Església gòtica catalana, situada al barri de la Ribera i construïda entre 1329 i 1383. Els mestres d'obra foren Berenguer de Montagut (el dissenyador principal de l'edifici) i Ramón Despuig. Actualment, és un dels destins més visitats de la ciutat. Aquest fet es deu, en part, a la novel·la d'Ildefonso Falcones, La catedral del mar, que ha venut més d'un milió d'exemplars, i ha estat traduït a nombroses llengües.

7 Museu Picasso

El museu va néixer gràcies a l'idea de Jaime Sabartés, amic personal i secretari de Pablo Picasso des de 1935. Posseeix una col·lecció de més de 3.500 obres del pintor malagueny, que la converteix en una de les més completes del món d'obres de la joventud de Picasso.

Reserves Online

--:--:--
NN

: HB-004227

Website by TravelCLICK Digital Agency